PASTA FRESCA AMB TROMPETES DE LA MORT I SALMÓ
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
300 gr de pasta fresca
20 gr de trompetes de la mort deshidratades
300 gr de pasta fresca
20 gr de trompetes de la mort deshidratades
200 gr
de salmó fresc
200 gr
de verdures (ceba i carbassó)
1 pessic
d'herbes
sal
pebre blanc
pebre blanc
oli
d'oliva
mantega
mantega
PREPARACIÓ
- Poseu les trompetes de la mort en aigua tèbia durant 1 i 30 min i 2 hores.
- Bulliu la pasta entre 5 i 8 minuts fins que quedi al dente. Escorreu-la, refredeu-la i reserveu-la. Desespineu el salmó i trossegeu-lo
- Peleu i talleu les verdures i salteu-les al foc amb una mica d'oli d'oliva. Quan les tingueu al punt, afegiu-hi les trompetes de la mort hidratades, el salmó i la pasta. Salpebreu-ho i, just al final, incorporeu-hi la mantega i un pessic d'herbes.
- Emplateu la pasta tot just després de treure-la de la paella. A l'estiu, si ho voleu, ho podeu servir com un plat fred.
Té
moltes aplicacions culinàries i se solen conservar seques en
enfilalls o bé en pols com a condiment. Desprèn una olor que
recorda la pruna i el seu gust és semblant a la tòfona.
Es troba en boscos de
planifolis (de fulla caduca) en sòls silícics humits. Poden
trobar-se formant erols a l'estiu i a la tardor.
Té molt bona pinta aquesta recepta!
ResponEliminaDemà em sembla que la probarem a casa amb les trompetes de la mort que us hem comprat avui al Tastaverd de Riudecanyes.
Salut!
Gràcies Montse pel teu comentari.
EliminaSi t'agraden les croquetes aquesta setmana en publicarem una per llepar-se'n els dits.
Fins aviat!