TORRADETES
AMB TÒFONES
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
8
llesques de pa de baguet
50 gr de tòfona
50 gr de tòfona
Sal
grossa
oli
d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
PREPARACIÓ
- Talleu les llesques de pa de manera que quedin amb una forma allargada
- Torreu les llesques. Mentrestant, lamineu la tòfona i poseu-la a sobre de les llesques torrades. Amaniu-ho amb la sal grossa i una mica d'oli. Ja ho podeu servir!
La tòfona és el
fruit d'un fong micorízic. Viu associat a les arrels de certs arbres
o arbusts com ara els avellaners, les alzines, els roures entre
d'altres. El fruit o bolet es forma a sota terra i en algunes de
les espècies acostuma a ser molt olorós per tal de que certs
animals com els senglar les descobreixin i, al menjar-se-les, en
dispersin les espores. Les tòfones més valorades són: Tuber
melanosporum, la
tòfona negra o del Perigord; Tuber
brumale, o
tòfona magenca; Tuber
aestivum
o
tòfona d'estiu i la varietat d'aquesta el Tuber
uncinatum
o tòfona de borgonya, Tuber
borchii o
bianchetto i Tuber
magnatum, o
tòfona blanca italiana o del Piamonte, la més valorada, encara que
el seu cultiu no es domina gaire encara (redactat extret de la
web de Micologia Forestal & Aplicada).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada