dimecres, 19 de juny del 2013

TORRADETES AMB TÒFONES

TORRADETES AMB TÒFONES



INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

8 llesques de pa de baguet
50 gr de tòfona
Sal grossa
oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Talleu les llesques de pa de manera que quedin amb una forma allargada
  2. Torreu les llesques. Mentrestant, lamineu la tòfona i poseu-la a sobre de les llesques torrades. Amaniu-ho amb la sal grossa i una mica d'oli. Ja ho podeu servir!
TORRADETES AMB TÒFONES
La tòfona és el fruit d'un fong micorízic. Viu associat a les arrels de certs arbres o arbusts com ara els avellaners, les alzines, els roures entre d'altres. El fruit o bolet es forma a sota terra i en algunes de les espècies acostuma a ser molt olorós per tal de que certs animals com els senglar les descobreixin i, al menjar-se-les, en dispersin les espores. Les tòfones més valorades són: Tuber melanosporum, la tòfona negra o del Perigord; Tuber brumale, o tòfona magenca; Tuber aestivum o tòfona d'estiu i la varietat d'aquesta el Tuber uncinatum o tòfona de borgonya, Tuber borchii o bianchetto i Tuber magnatum, o tòfona blanca italiana o del Piamonte, la més valorada, encara que el seu cultiu no es domina gaire encara (redactat extret de la web de Micologia Forestal & Aplicada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada